Ontwikkelingsgerichte coaching

Teamproblemen ondermijnen je organisatie en leiden tot uitval en chaos. Herstel de verbinding in je team door een mensgerichte aanpak met bewezen resultaten.

Team in problemen?

Als de samenwerking binnen je (management) team of de relatie met de teamleider, directeur of CEO foutloopt, dan:

  • blijven resultaten ondermaats omdat het team niet efficiënt genoeg werkt
  • vallen teamleden uit met burn- of bore-out, wat de teamwerking verder verlamt
  • ziet het team de leider als obstakel en zoekt het andere beslissingsnemers

Als problemen binnen een team escaleren, wordt het een stuurloos schip dat je organisatie schade toebrengt. Laat het niet zover komen en grijp tijdig in.

Team in harmonie!

Stel je even voor: de verbinding binnen je team en met de teamleider is hersteld. Er is terug positieve energie en ruimte voor initiatief. Elk teamlid staat opnieuw in haar of zijn kracht. Dat versterkt het enthousiasme, de resultaten en het (zelfsturend) eigenaarschap: teamleden en -leider streven hetzelfde doel na, kennen hun rol en nemen die bewust op. Je organisatie staat er opnieuw en is klaar voor de uitdagingen van de toekomst.

Te mooi om waar te zijn? Zo realiseerde ik dit al voor andere organisaties:

  1. Team in kaart | Zijn je teamleden en teamleider introvert of extravert, resultaat- of mensgericht, inspiratie- of discipline gedreven, met een nuchtere of associatieve focus? En hoe functioneert het team als geheel? Met Lumina Spark, Lumina Team en Lumina Leader breng ik het profiel van je team en de individuele teamleden in kaart.
  2. Gedeelde objectieven | Waar willen we naartoe met dit team? En hoe bereiken we die doelen? Bij elke stap evalueren we samen of die zinvol is, bijdraagt tot de objectieven en in lijn ligt met de waarden van elk teamlid. Hiervoor zet ik o.m. het GROW-model in.
  3. Groeien naar verbinding | Eens de teamleden aan de slag zijn, versterk ik de teamdynamiek (‘wij’-denken) met verbindende communicatie en help ik hen om hun aanpak voortdurend te evalueren. Daarvoor gebruik ik het TOTE-model uit NLP.
  4. Verder op eigen kracht | Door met ontwikkelingsgerichte coaching uit te zoomen tot het niveau van mens en organisatie, versterk ik het zelfbewustzijn en zelfleiderschap van je teamleden en -leider. Met het Vorkmodel® nemen ze het stuur in handen en maak ik mezelf overbodig.

De eerste stap naar een hecht team?

Een vrijblijvend, inspirerend gesprek over de uitdagingen waarmee je nu worstelt. Ik denk alvast met jou mee en stel graag een aanpak op maat voor.

Bel +32 475 27 74 45 of Contacteer mij